Faaliyetlerimizi Sürdürmek Zorundayız
Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD), İnönü Caddesi’nde yeni yerinde açıldı. Sektör temsilcilerinin ve paydaşlarının katıldığı açılışta, kurdele kesimi ile ÇAMAD yeni yerine kavuşmuş oldu. Açılışta Dernek Başkanı Mehmet Tülek kısa bir konuşma yaparak, açılışa katılanlara teşekkür etti. Açılış sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
https://i.hizliresim.com/ha2higv.jpg
Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) yeni yerine geçtiğimiz günlerde katıldı. İnönü Caddesi üzerinde, dernek ofisinin gerçekleşen açılışında, sektör temsilcileri de bir araya geldiler.
“Sektör temsilcileri bir araya geldi”
Açılışa katılanlar arasında, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Madencilik Sektör Başkanı İbrahim Halil Kırşan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Madenciler Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Oruç, Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı Başkan Yardımcısı Dündar Erginalp vardı.
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Mehmet Tülek, “Daha önce bir yerimiz vardı. Değiştirdik. Çanakkale Madenciler Derneği olarak biz bir maden platformunun içerisindeyiz. 15 tane dernek ve birlik bir arada hareket ediyoruz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
“Önemli bir rol üstlenilmiş oluyor”
Dernek Başkanı Tülek’ten sonra ise açılışta İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer konuşma yaptı. Dinçer konuşmasında, “Çanakkale Madenciler Derneği 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği, maden platformunun içerisinde yer almakta. Bugün de burada bu ofisi açarak, aslında madencilere Çanakkale’de irtibat ofislerinin olması, işlerini yürütürken bu ofisi kullanmaları ve mevzuatlarda ihtiyaç duyduklarında destek almak anlamında önemli bir rol üstlenilmiş oluyor.
“Madenler olmazsa, sanayinin gelişmesi beklendiği gibi olamaz”
Bu sabah Çanakkale Valimizi ziyaret ettik. Kendisi de Çanakkale’de madencilik faaliyetlerinin devletimizin verdiği izinler çerçevesinde yapılmasının uygun olduğu yönünde görüşlerini ifade ettiler.
Bizler madenciler olarak şunu söylüyoruz, tüm Türkiye’ye ve dünyaya, Madenler bütün sanayilerin ham maddesini oluşturmakta. Bünyemizde bulunan metal sektörü, çelik sektörü, kimya sektörü bunların hepsinin ham maddesini oluşturan aslında madenler. Bu madenler olmazsa, Türkiye’de sanayinin gelişmesi beklendiği gibi olamaz.
“Yeraltı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırmak yönünde faaliyetlerimizi sürdürmek zorundayız”
Önümüzdeki süreçte Türkiye’de yer altında bulunan, metalik madenler, endüstriyel ham maddeler ve doğal taşların Türk ekonomisine katkısının sağlanması için tüm madenciler olarak hem insana, hem çevreye duyarlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürerek, gelişmiş olan yeni teknolojiler de Türkiye’ye getirip, madenlerimizde kullanarak, genç nesil maden mühendislerimiz, jeoloji mühendislerimiz ile birlikte, Türkiye’de yeraltı kaynaklarımızı, ekonomiye kazandırmak yönünde faaliyetlerimizi sürdürmek zorundayız” açıklamalarında bulundu.
Tunahan Ünsal
Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Tülek
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer